Team

Over Marc Cerulus

Zaakvoerder Marc Cerulus is gediplomeerd architect met 30 jaar ervaring in het vak. Na de opleiding van Sint-Lukas Architectuur in Brussel, richtte hij in 1982 een eigen architectenbureau op in Leuven, onder de naam MCA, dat al snel uitgroeide tot een middelgroot bureau. Van 1994 tot 2004 onderging het bureau een verdere expansie door een associatie met architect Hendrik Desmedt, onder de naam Cerulus & Desmedt Architectenbureau.

De drang om naast ontwerpen ook uit te voeren, bleef kriebelen – in de lijn van historische voorbeelden als de broers Perret architectes et ingénieurs (1930, Parijs), Jean Prouvé (1920-1970, Frankrijk) en Bauhaus (1919-1933, Duitsland). In 2004 draagt Marc Cerulus zijn aandelen uit Cerulus & Desmedt Architectenbureau over.

Voor een succesvolle uitvoering van bouwprojecten moet je de materie leren kennen en leerschool volgen in materiaalkennis en organisatietechnieken. Na een zestal jaren ervaring in internationale bouwprojecten bij Meyvaert Glass Engineering in Gent, als projectmanager voor museuminrichtingen en high-end design, was het hek finaal van de dam.

In 2015 wordt CERULUS ARCHITECTS, een eigen ontwerp- én consultingbedrijf, boven het doopvont gehouden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *